March 14, 2011

La Palma telescopes

INT telescope, Isaac Newton Telescope, 2.54 optical Cassegrain. In imagine apar Ovidiu, Dana si Alin, multumita lui Ovidiu Vaduvescu am ajuns noi la observatii la INT (din pacate am observat doar telescopul, ca afara umiditatea era de 98% si temperatura sub zero, acum ninge foarte tare si nu suntem siguri daca reusim sa coboram sau nu).WHT, William Herschel telescope, 4.2 m optical/near infrared. Doua imagini, una de jos, de langa el si alta de la "etaj" de la marginea cupolei.

Telescoapele MAGIC, Major Atmospheric Gamma-ray Imaging Cherenkov Telescope. Diametrul de 17m. Dupa cum se poate vedea, ele stau in aer liber fara protectie. Aceste telescoape nu observa insa obiecte ceresti, ci lumina produsa de particulele foarte energetice (raze cosmice) atunci cand intra in atmosfera.


GTC, Grand Telescopio Canarias, sau Grantecan, telescop de 10.4m diametru, unul dintre cele mai mari telescoape din lume. In imaginea panoramica de mai jos eu eram sub telescop, asa ca partea de sus a imaginii este deasupra capului, pe cand baza era direct in fata mea.
No comments: